Skip to main content

Bekerfinale kan seizoen voor Bevo en Timmermans toch historisch maken

Één keer winnen van LIONS en dan staat Bevo in de bekerfinale. Het kan voor linkerhoekspeler Daan Timmermans (21) vanavond zijn allereerste eindstrijd worden.

Advertentie

In Sittard spelen beide competitiegenoten om één plekje in de finale. Waar LIONS in de BENE-League in het linkerrijtje staat, speelt Bevo een bijrol. “We spelen te wisselend in de competitie, maar kunnen er vanavond voor zorgen dat het toch een historisch seizoen wordt”, zegt Timmermans.

De 21-jarige dorpeling maakte de laatste bekerfinale van Bevo vanaf de tribune mee. “In 2018 zat ik in Almere als A-junior op de tribune. Een geweldige sfeer”, vertelt Timmermans. “Ook in 2014 was ik erbij. Toen won Bevo voor het laatst de landstitel.”

Niet kansloos
“Ik hou van de club”, vervolgt hij. De belangrijkste reden dat Timmermans afgelopen weekend met vijf andere ploeggenoten in Panningen heeft verlengd. “Ik kom uit het dorp en ben pas dit seizoen vast onderdeel van het eerste team geworden. Er valt voor mij bij Bevo nog zoveel te winnen.”

De beker is de eerste kans voor de linkerhoekspeler en zijn teamgenoten. In de BENE-League trok Bevo tegen LIONS beide keren aan het kortste eind. “Maar ik acht ons niet kansloos”, gaat Timmermans verder. “Zij missen Ivo Steins. Dat een een belangrijke kracht. Op Melle van Katwijk na zijn wij helemaal fris en compleet.”

Ook in De Bloemhof
LIONS – Bevo is vanavond om 20:00. Tegelijkertijd spelen ook Aalsmeer 1 en 2 om een plaats in de bekerfinale.

Foto: FotoReza

Advertentie