Skip to main content

Bekerfinalist Versteijnen: “Heel Panningen hunkert naar succes”

Al zes jaar lang staat Bevo droog. Daar kunnen doelman Arjan Versteijnen (24) en zijn teamgenoten aanstaande zaterdagmiddag in de bekerfinale met Aalsmeer verandering in brengen. 

Advertentie

Uitgerekend na een wedstrijd met de aanstaande opponent kreeg Bevo voor het laatst eremetaal mee naar Panningen. De bekerfinale van 2018 werd een prooi voor de geel-blauwen waarna een stroeve periode volgde. “Het heeft de club niet meegezeten”, weet Versteijnen.

“Veel blessurepech en ook andere zorgen”, vervolgt de Oranjeheer. “Toen we ons enkele weken geleden in Sittard plaatsten voor de eindstrijd was er sprake van opluchting. Als we Aalsmeer weten te verslaan gaat de ontlading heel groot zijn.”

Zeven keer gewonnen
In dienst van Achilles Bocholt werd Versteijnen al een kampioen van België, maar op eigen bodem staat de keeper nog met lege handen. Hij concludeert dan ook: “Heel Panningen hunkert naar succes. Iedereen praat erover. Op straat wensen ze ons succes.”

Advertentie

“De laatste jaren heeft Bevo in de competitie en beker geen rol van betekenis kunnen spelen. Nu zijn alle posities dubbel bezet en is iedereen fit. Ik zie Aalsmeer als favoriet in de bekerfinale…”, haalt Versteijnen even adem. “Maar wij moeten niet onderschat worden. Van de laatste acht officiële wedstrijden hebben we er zeven gewonnen.”

Steun van de supporters
Alleen bij Sporting Pelt ging de ploeg van Hans van Dijk onderuit (30-26). Verder volgden zeges op onder andere Achilles Bocholt, LIONS én Aalsmeer. De laatste ontmoeting tussen de bekerfinalisten eindigde in 30-29 voor Bevo.

Vanuit Noord-Limburg rijden zaterdag aan het eind van de ochtend vijf supportersbussen naar het Topsportcentrum in Almere waar Versteijnen onlangs met het Nederlands team tegen Tsjechië oefende. “We kunnen heel het seizoen al rekenen op steun van de supporters. De Heuf zit heel vaak vol. Ik hoor veel over sfeeracties die in de maak zijn. Denk aan spandoeken in de clubkleuren en vuurwerk bij vertrek.”

Beloning voor vrijwilligers en bestuursleden
Versteijnen staat te popelen en besluit: “Ik gun Bevo de beker. Het zou niet alleen een beloning zijn voor de hele herenselectie, maar juist ook voor alle mensen rond de club.”

Foto: FotoReza

Advertentie