Skip to main content

Bekerloting: Landskampioen naar Cothen, drie maal competitiegenoten tegen elkaar

By 18 januari 2024Beker, Competities, Voorpagina

Voor een plaats in de kwartfinale van de beker moet VOC over anderhalve week langs Fortissimo uit Cothen. Verder is na de loting van het landelijke toernooi bekend: drie maal eredivisionisten tegen elkaar.

Advertentie

Op dinsdagavond 30 januari is Fortissimo – VOC. In de regionfinale in de omgeving Utrecht/Noord-Holland bleef de Utrechtse eerste divisionist de opleidingsploeg van de Amsterdammers al voor.

Titelhouder HC Groot Venlo heeft het derde damesteam van Quintus geloot. Op 1 februari speelt de formatie van Robin Gielen, in de lente van 2023 in de laatste bekerfinale in Almere te sterk voor VOC, in Kwintsheul tegen de verrassende tweede divisionist.

Verder competitiegenoten PSV en Quintus tegen elkaar, ook Volendam – Kwiek en V&L tegen Velo die elkaar van de eredivisie kennen. Nummer drie op het hoogste niveau VZV gaat langs bij cupfighter WHC.

Daarmee heeft de hoofdklasser uit Hengevelde wat het vooraf wilde: een thuiswedstrijd tegen een eredivisionist. Vorige week ging WHC ten koste van Bentelo door naar de laatste zestien van het landelijke bekertoernooi.

Dinsdag 30 januari:
20:00 Fortissimo – VOC
20:00 SEW 2 – DSVD
20:30 PSV – Quintus
20:30 Volendam – Kwiek

Woensdag 31 januari:
19:15 Kwiek A1 – SEW

Donderdag 1 februari:
19:30 V&L – Velo
20:00 WHC – VZV
20:45 Quintus 3 – HC Groot Venlo

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie