Skip to main content

Bekerwinnaar Aalsmeer gaat ver voor Trainavicius: “Vooral blij voor mijn gezin”

Vaidas Trainavicius (35) leek in Noord-Holland op weg naar de uitgang, maar de spelmaker trekt in het nieuwe seizoen toch het zwart-goud van bekerwinnaar Aalsmeer aan.

Advertentie

De Litouwer kwam er wekenlang niet uit met de BENE-Leagueploeg. Aalsmeer gaf niet op, moest ver gaan, maar is er toch met Trainavicius uitgekomen.

Al zes jaar
De ervaren spelbepaler over de verlenging van zijn contract: “Ik ben vooral blij voor mijn gezin, want we kunnen hier blijven wonen. Mijn vrouw heeft het naar haar zin en mijn kinderen kunnen op dezelfde school met hun vriendjes blijven. Dat is voor mij het belangrijkste.”

In 2018 kwam de middenopbouwer via Hurry-Up bij de Noord-Hollanders terecht. Met Aalsmeer won Trainavicius, die in 2022 werd uitgeroepen tot beste speler van de HandbalNL League, de landstitel en vorige maand ook de beker.

Veel potentie
“Het team heeft veel potentie. Als we bij elkaar blijven maakt dat de kans op het winnen van prijzen groter”, vervolgt de Litouwer. “Nu het rond is kan ik me met een fris hoofd richten op de nacompetitie.”

Foto: FotoReza

Advertentie