Skip to main content

Bekerwinnaar HC Groot Venlo moet op zoek naar opvolger Gielen

By 28 januari 2024Competities, Eredivisie, Voorpagina

Bekerwinnaar HC Groot Venlo moet op zoek naar een opvolger voor Robin Gielen, want de 46-jarige trainer/coach gaat de club na negen seizoenen verlaten.

Advertentie

Na zeven jaar bij de damesploeg van de Noord-Limbursge vereniging heeft Gielen het bestuur ingelicht in de zomer te stoppen. Na jaren op en neer vanuit zijn woonplaats in Belgiƫ en het begeleiden van een eredivisieploeg in combinatie met een full time baan is het voor de succescoach goed geweest.

Voor het eerst landskampioen
Onder Gielen werd HC Groot Venlo in 2022 voor het eerst in de clubhistorie landskampioen. Vorig seizoen versloegen de blauw-witten VOC in de bekerfinale.

“Ik ga er alles aan doen om met mijn meiden de prijzenkast nog verder te vullen voordat ik vertrek”, aldus Gielen. Plaats twee in de eredivisie is voor HC Groot Venlo, de ploeg staat in de achtste finale van de landelijke beker en is tevens nog actief in Europa. Onlangs bereikten de blauw-witten de kwartfinale van de EHF European Cup.

Fortes Venlo
Het bestuur gaat zich de komende tijd buigen over de nieuwe invulling van de functie. Vanaf de zomer heeft HC Groot Venlo een nieuwe naam: Fortes Venlo.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie