Skip to main content

Bekerwinnaar VOC weekt Erkens los bij competitiegenoot

Doelvrouw Femke Erkens (23) keept in het nieuwe seizoen toch niet voor Velo, maar zal in Amsterdam tussen de palen staan.

Advertentie

VOC heeft de goalie bij de competitiegenoot uit Wateringen losgeweekt. Enkele weken geleden gaf Erkens, die in Zuid-Holland weer het plezier in het spelletje en haar vorm terugvond, Velo nog haar jawoord.

“Ik heb bij Velo twee ontzettend leuke seizoenen gehad”, legt Erkens uit “Toen ik hoorde dat veel meiden zouden stoppen én na gesprekken met VOC begon ik na te denken over een mogelijke overstap.”

Romy Verweij vervangen
In Wateringen heeft een leegloop plaatsgevonden. Basisspelers Carmen Riepe, Kirsten van Steenbergen, Talisa van Bergen en Henegouwen-Groen en Angelique van Duijvenbode zijn gestopt. Hoofdcoach Nico Stet wordt door Alex Curescu opgevolgd.

In de hoofdstad vult Erkens, die in de eredivisie ook al voor Quintus en Dalfsen keepte, het gaatje dat Romy Verweij heeft achtergelaten. De positiegenoot keert terug bij eerste divisionist Foreholte. Ook jeugdinternational Nikki van der Vorst staat bij VOC onder de lat.

Passend maken
De vierde aanwinst van de Amsterdammers besluit: “Ik ben blij dat VOC met mij naar de mogelijkheden heeft gekeken om het passend te maken. Ik kijk er enorm naar uit om mij binnen het niveau van VOC te ontwikkelen en mijn spelplezier voort te zetten.”

Lees ook: Derde nieuweling VOC komt uit Noorwegen

Foto: Tina Kolthof

Advertentie