Skip to main content

Belangrijke zege Aalderink en SU Neckarsulm, Füchse Berlin nog promotiekandidaat

Vlak voor de laatste wedstrijd van het Bundesliga-seizoen hebben trainer/coach Mart Aalderink en SU Neckarsulm de gevaarlijke play-downplek verlaten.

Advertentie

Het onderlinge gevecht met BSV Sachsen-Zwickau werd afgelopen weekend door SU Neckarsulm gewonnen: 28-25 (14-9). Landgenoten Amber Verbraeken en Sharon Nooitmeer scoorden ieder twee keer voor de thuisploeg.

Spannende slotronde
Zo heeft de formatie van Aalderink, die in de zomer de assistent van Tessa Bremmer bij HSG Bad Wildungen Vipers wordt, de dertiende plaats op het hoogste niveau in Duitsland aan BSV Sachsen-Zwickau overgedragen. Na 25 duels heeft SU Neckarsulm één punt meer en staat het op een veilig plekje: dertien om twaalf.

Zaterdag sluit SU Neckarsulm de Bundesliga af bij SV Union Halle-Neustadt. BSV Sachsen-Zwickau ontvangt dan hekkensluiter VfL Waiblingen. Laatstgenoemd team heeft dit jaar nog maar twee punten verzameld.

Advertentie

Beiden 42 punten
In de tweede Bundesliga is de kampioen en promovendus bekend: HSV Solingen-Gräfrath 76. De koploper is niet meer in te halen door Frisch Auf Göppingen en Füchse Berlin. Beide achtervolgers staan met de slotronde voor de boeg op 42 punten.

Na aankomend weekend blijft één runner-up over en deze neemt het voor een plaats in de Bundesliga op tegen de nummer dertien op het hoogste niveau. Dat is nu nog BSV Sachsen-Zwickau en niet de ploeg van Aalderink.

Lynn Molenaar
Afgelopen weekend boog het Nederlands getinte Füchse Berlin op het tweede niveau een achterstand bij rust (10-14) om in zwaarwegende winst op HC Rödertal: 29-27. Namens de thuisploeg was Lynn Molenaar betrokken bij negen doelpunten. In de Duitse hoofdstad scoorde ze vijf keer en gaf tevens vier assists. In de zomer voegt VOC-spelmaker Isa Ternede zich bij de promotiekandidaat, terwijl Iva van der Linden en Lisa Vlug vertrekken.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie