Skip to main content

Belgen halen Blokzijl binnen

Wessel Blokzijl (23) is ook na de zomer in de BENE-League te zien, want Sporting Pelt heeft de middenopbouwer van Houten gestrikt.

Advertentie

In Utrecht is Blokzijl bezig aan zijn eerste seizoen. Na de lente, via de HandbalNL League hoopt Houten handhaving af te dwingen, trekt de snelle spelmaker naar België waar hij aansluit bij de huidige nummer twee van de play-offs.

“Ik was best verrast van de interesse van Sporting Pelt, maar de puzzelstukjes vielen op de training die ik onlangs afwerkte bij Pelt precies in elkaar”, vertelt Blokzijl. “Ik voelde me direct thuis en hoop vooral op sportief vlak mijn steentje bij te dragen.”

Te popelen
Over de grens gaat Blokzijl, die bij Volendam doorbrak, landgenoot Dylan Vossen opvolgen. Na vier seizoenen in Neerpelt stopt de Limburger er op 32-jarige leeftijd mee.

Blokzijl: “Eerst ga ik er alles aan doen om Houten alsnog in de BENE-League te houden, want ik ben de club dankbaar voor de kansen die ik er kreeg. Daarna gaat de focus volledig op ‘Pelt’. Ik sta te popelen om eraan te beginnen.”

Schmeits en Kleijkers
Eerder strikte Sporting Pelt Rob Schmeits, Bram Kleijkers (beiden LIONS) en Jona Boiten (Hubo Handbal).

Foto: FotoReza

Advertentie