Skip to main content

Belgen stellen teleur tegen Italië

By 14 maart 2024België, Voorpagina

Het WK van 2025 is heel ver weg voor België, want het buurland verloor gisteren in Hasselt van Italië: 25-29.

Advertentie

Aanstaande zondag moet België in Pescars vier goals goed maken om zicht op het wereldkampioenschap te houden. De winnaar van het tweeluik speelt met Montenegro om een startbewijs voor het WK van begin volgend jaar.

Na de 3-1 van Yannick Glorieux, voormalig speler van BENE-Leaguekampioen Achilles Bocholt, mengde ook Italië zich in het kwalificatieduel. Bij 10-10 stond het nog gelijk, maar vlak voor rust kwamen de gasten in het wit-blauw op voorsprong (13-14).

Kobe Serras
Daarna kwam België, waar doelman van Sporting Pelt Nick Deekens het uur onder de lat vol maakte, slecht uit de kleedkamer. Een kloof van drie doelpunten (15-18) kwam het thuisland niet meer te boven.

Invaller aan Belgische zijde Kobe Serras scoorde tevergeefs vijf interlanddoelpunten. De rechteropbouwer van Bevo sluit in de zomer aan bij competitiegenoot Hubo Hasselt. Joris Gillé is de andere international van België die in Nederland speelt. Ook de cirkelspeler draagt het geel-blauw van Bevo en heeft in Panningen verlengd.

Griekenland
De Oranjemannen komen in de volgende en laatste kwalificatieronde in actie. In mei strijdt Nederland met Griekenland om één plekje op het WK.

Foto: FotoReza

Advertentie