Skip to main content

België: Achilles Bocholt naar finale, geen degradatie Hubo Handbal

In de laatste speelronde van de Belgische nacompetitie heeft Achilles Bocholt het tweede ticket voor de finale gepakt. Hubo Handbal speelde zich gisteravond veilig.

Advertentie

Door bekerwinnaar Visé met 33-23 naar huis te sturen voegt Achilles Bocholt zich bij Sporting Pelt. Tim Claessens (foto) en co stonden halverwege al met 16-9 voor. Voor de ploeg van Florent Bourget zit het seizoen erop.

Sporting Pelt heeft ook KTSV Eupen geklopt: 37-22 (17-9). Zo hebben de rood-witten de play-offs op de eerste plaats afgesloten. Als er een derde finalewedstrijd komt wordt deze in Neerpelt gespeeld.

Niet het Hubo Handbal van scheidend hoofdtrainer Peter Portengen, maar Izegem is gedegradeerd uit de BENE-League. De fusieclub bleef op eigen vloer de West-Vlamingen voor en zijn op de laatste speeldag over Izegem heengegaan: 29-26 (15-9).

Na de zomer keren landgenoten Portengen, Bartosz Konitz, Martijn Poot (Hellas) en Stijn Brinks (Hurry-Up) niet meer terug bij Hubo Handbal. Waar eerstgenoemde bij de damesploeg van Kwiek aansluit is de 40-jarige Konitz nog in gesprek met verschillende clubs uit Nederland.

Eindstand Belgische play-offs:
1. Sporting Pelt 5-11
2. Achilles Bocholt 5-10
3. Visé 5-6
4. KTSV Eupen 5-5
5. Hubo Handbal 5-2
6. Izegem 5-1

Foto: FotoReza

Advertentie