Skip to main content

België oogst ook tegen Kroatië lof, maar blijft puntloos

By 16 oktober 2022België, Buitenland, Voorpagina

Waar België op donderdagavond nipt verloor van Nederland (25-24), heeft de groepsgenoot ook vanmiddag een heel kleine nederlaag geleden. Door de 27-30 tegen groepshoofd Kroatië blijft België na één week puntloos in EK-kwalificatiegroep 5.

Advertentie

Bij 27-28 en nog iets meer dan een minuut te gaan had België zicht op een stunt. In de absolute staart van de EK-kwalificatiewedsrijd bleek Kroatië in Hasselt toch geslepener dan de formatie van Yérime Sylla.

Op vloer van Hubo Handbal
BENE-Leaguespelers Jeroen de Beule (foto), Arber Qerimi, invaller op de lijn Joris Gillé – onder contract bij het Limburgse Bevo – en Yves Vancosen hielden België na 13-15 bij rust in de race. Bij 23-23 en zelfs 26-26 ontplofte de hal in Hasselt. Vanmiddag bezet genomen door sterren als Luka Cindric (Barca), Ivan Martinovic (MT Melsungen) en Domagoj Duvnjak (THW Kiel). Aankomende week laten Hubo Handbal en Volendam zich op hetzelfde parket zien.

Tijdens de start van de EK-kwalificatiefase heeft België laten zien een geduchte opponent te zijn. Toch staan de Zuiderburen na twee wedstrijden spelen op nul punten. In dezelfde poule staat Nederland al op twee.

Griekenland-uit
Oranje gaat vanmiddag om 17:00 proberen dat aantal te verdubbelen. In Griekenland wacht het thuisland. De aanstaande opponent van Nederland verloor woensdagavond met 33-25 van Kroatië.

Foto: FotoReza

Advertentie