België: Sporting Pelt is eerste finalist, zorgen Hubo Handbal nemen toe

Sporting Pelt is de eerste finalist in de Belgische titelstrijd. De rood-witten bezorgden gisteravond Hubo Handbal nog meer hoofdpijn: 31-25 (11-13).

Vijftig minuten lang konden de gasten, waar Peter Portengen bezig is aan zijn laatste weken als hoofdtrainer, mee met de thuisploeg uit Neerpelt. Pas na 20-20 moest Hubo Handbal loslaten.

Bij Sporting Pelt schoot landgenoot Tommie Falke (foto) met scherp. De linkerhoekspeler kwam gisteravond tot negen doelpunten voor de Belgen. Oranjeheer Robin Schoenaker kreeg één streepje achter zijn naam.

Thuis tegen Izegem
Waar de thuisploeg met nog één speelronde te gaan al zeker is van de finale om de landstitel, heeft Hubo Handbal nog één kans desastreuze degradatie naar de Belgische eredivisie te ontlopen. De finalist van een jaar geleden, dat zich al met Kobe Serras van Bevo heeft versterkt, heeft één punt achterstand op Izegem en treft de West-Vlamingen aanstaande zaterdagavond.

Achilles Bocholt heeft de beste papieren aan de haal te gaan met de tweede finaleplaats. De titelhouder overleefde gisteravond de uitwedstrijd bij Izegem (28-31) en ontvangt in de slotronde nummer drie van de play-offs Visé.

Zes keer Bourget
De BENE-Leaguekampioen verslikte zich op eigen vloer in Eupen. Ondanks een sterke start (10-1) liet Visé zich verrassen. In de laatste negen minuten scoorden de wit-blauwen, Florent Bourget zes keer raak, niet meer waardoor KTSV Eupen zich al in Wezet veilig heeft gespeeld: 24-27.

6. Hubo Handbal 4-0

De top-2 plaatst zich voor de eindstrijd en de lijstaanvoerder na vijf speelrondes kan in wedstrijd drie rekenen op het thuisvoordeel. De nummer van de nacompetitie zes degradeert.