Skip to main content

België: Sporting Pelt schuift op, dj wordt uit de zaal gezet

By 21 april 2024België, Buitenland, Voorpagina

Sporting Pelt is de nieuwe nummer twee in de Belgische kampioensstrijd. De roodhemden versloegen gisteravond BENE-Leaguewinnaar Visé in Wezet: 25-26.

Advertentie

Aan het eind maakte cirkelspeler Gaëtan van Haesendonck namens de gasten de winnende. Ook doelman van Sporting Pelt Youri Denert speelde in de topper een hoofdrol.

Even voor het spannende slot stuurde de arbitrage de dj van Visé de zaal uit. Hij liet meermaals de muziek te lang aanstaan en ook waren zijn klanken tijdens een strafworp van Sporting Pelt te horen.

Rood voor Schoenaker
In de eerste helft maakte Visé, twee uit twee voor penaltyspecialist Florent Bourget, nog de meeste goals (16-14). Oranjeheer Robin Schoenaker moest er na elf minuten al met rood af.

De middenverdediger van Sporting Pelt en het Nederlands team stopte Yves Vancosen hard af en werd na een hevige reactie van de Belgische international naar de tribune gestuurd. Gelukkig maakte landgenoot Tommie Falke (foto) door het scoren van acht treffers veel goed.

Bocholt bij Hubo
Waar Sporting Pelt de tweede plaats in de kampioenspoule van Visé heeft overgenomen, gaat Achilles Bocholt nog altijd aan de leiding. De verliezend bekerfinalist rekende af met Hubo Handbal: 26-30 (13-15).

Namens Achilles Bocholt maakten Odirin Jerry en Tim Claessens er ieder één. Aan de overkant scoorde Bartek Konitz twee keer voor Hubo Handbal. De ervaren opbouwer kondigde voorafgaand aan de play-off in Tongeren zijn afscheid uit België aan.

Foto: FotoReza

Advertentie