Skip to main content

België: Titelfavorieten piepen en pakken punten

By 15 april 2024België, Buitenland, Voorpagina

Ook in België zijn de zes clubs uit de BENE-League de strijd om de landstitel gestart. Alle thuisploegen trokken afgelopen weekend aan het langste eind.

Advertentie

Na enkele weken zonder officiële wedstrijd kreeg Sporting Pelt bezoek van Izegem. Na 15-11 in de pauze kwam de nummer laatst van de BENE-League gevaarlijk dichtbij, maar de thuisploeg was op tijd bij de les: 30-28. Landgenoot Tommie Falke (foto) was een van de belangrijkste schutters van de outsider om de Belgische landstitel.

20-19 en 14-18
Titelhouder Achilles Bocholt spoelde het verlies van de BENE-Leaguetitel op eigen vloer weg. Met KTSV Eupen op bezoek scoorde de favoriet erop los: 39-34. Bij rust hadden de bezoekers, die zich voor het nieuwe seizoen met doelman Youri Denert hebben versterkt, nog zicht op een resultaat (20-19).

Ook geen verrassing bij Visé – Hubo Handbal. Al stond de ploeg van scheidend hoofdtrainer Peter Portengen, waar Martijn Poot (Hellas) en Stijn Brinks (Hurry-Up) bezig zijn met hun laatste weken bij de fusieclub, bij 14-18 halverwege nog voor. Tijdens de 30-27 zege vond Florent Bourget vier keer het net van Hubo Handbal.

Alle uitslagen Belgische nacompetitie:
Visé – Hubo Handbal 30-27
Achilles Bocholt – KTSV Eupen 39-34
Sporting Pelt – Izegem 30-28

Foto: FotoReza

Advertentie