Skip to main content

Belgische kraker eindigt onbeslist, blessure De Beule

De Belgische kraker in de BENE-League tussen Achilles Bocholt en Sporting Pelt is in 25-25 geëindigd. Nog voor rust viel international Jeroen de Beule uit met een knieblessure.

Advertentie

Na één helft leek Sporting Pelt op weg naar een verrassing. Aan het begin van de tweede helft liepen de bezoekers uit van 10-15 halverwege naar 10-17.

Toen zat De Beule al aan de kant. De gangmaker van Achilles Bocholt viel nog voor rust uit met een knieblessure. In de omschakeling ging de opbouwer zonder contact door zijn knie waarna De Beule van het veld werd gedragen. Er wordt bij de titelhouder gevreesd voor de kruisband van de oud-speler van LIONS.

Namens Sporting Pelt scoorde EK-ganger Robin Schoenaker gisteravond (foto) vijf keer. De dekkingsspecialist van Oranje kon niet voorkomen dat Achilles Bocholt, twee goals van Odirin Jerry, weer aan de goede kant van de score terechtkwam (23-22 en 25-24).

De laatste en beslissende van het competitieduel werd door landgenoot Tommie Falke gemaakt. De linkerhoekspeler van Sporting Pelt is afgevallen voor het Europees kampioenschap. Tim Claessens van Achilles Bocholt mag zich net als Schoenaker begin januari 2024 bij de nationale ploeg helpen.

Top-5 BENE-League:
1. Visé 16-27
2. Achilles Bocholt 16-25
3. Volendam 16-22
4. LIONS 16-22
5. Aalsmeer 16-21

De BENE-League vervolgt na het EK. Dat is op zaterdag 3 februari in het nieuwe kalenderjaar.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie