Skip to main content

Belgische titelkandidaten overleven midweekse partij

Tussen het heen- en terugduel in de EHF European Cup door hebben Belgische titelkandidaten in de BENE-League Achilles Bocholt en Visé in de midweek gezegevierd.

Advertentie

Lijstaanvoerder Achilles Bocholt rekende dinsdagavond af met hekkensluiter Izegem. In West-Vlaanderen was de opening van de bezoekers sterk (3-10).

Na 17-21 halverwege was het verschil bij 21-31 voor het eerst tien goals voor de nummer één van de BENE-League. In de met 26-39 gewonnen pot scoorden landgenoten Tim Claessens en Odirin Jerry respectievelijk vijf en twee maal.

Vijf goals
Visé deed gisteravond wat alleen Achilles Bocholt dit seizoen lukte: winnen in Eupen. Bij 20-20 kon KTSV Eupen – Visé nog alle kanten op, maar in de slotfase toonde de nieuwe runner-up zich de koelste partij: 23-27.

Stijn Joosten maakte één goal voor KTSV Eupen. Aan de overkant was Florent Bourget (foto) namens Visé vijf keer trefzeker. De spelmaker staat net als Claessens op de longlist van bondscoach Staffan Olsson voor het EK in januari 2024.

Tegen IJslanders
Dit weekend spelen Achilles Bocholt en Visé beiden in de EHF European Cup en de Belgische ploegen moeten een nederlaag uit de eerste partij in de derde ronde zien weg te poetsen. De koploper ontvangt in Bocholt FH Hafnarfjordur. In IJsland werd het 35-26.

Visé verloor vorig weekend in Wezet met 27-31 van MRK Krka. Zondagmiddag is in Slovenië de return.

Foto: FotoReza

Advertentie