Skip to main content

Beloning voor Wennink in Zwartemeer: “Mijn werkhouding staat ze aan”

By 27 februari 2024BENE-league, Competities, Voorpagina

Michael Wennink (26) speelt ook volgend seizoen in het oranje-zwart van Hurry-Up. “De waardering is mooi.”

Advertentie

Wennink heeft in Zwartemeer bijgetekend. In de zomer kwam hij over van samenwerkingspartner E&O. “Het was in het begin wel even wennen. Andere club, andere mensen”, geeft de linkerhoekspeler toe.

In korte tijd heeft de Tukker de harten van de fans van Hurry-Up gestolen. “Mijn werkhouding staat ze aan”, weet Wennink. Reden voor de Zwartemeerders om, om een nieuwe handtekening van de dekkingsspecialist te vragen. “Ik ben misschien niet het grootste talent, maar ga altijd tot het uiterste. De waardering is mooi.”

“Of ik had kunnen bedenken dat mijn overstap zo goed zou uitpakken? Bij E&O was ik lang op mijn gemak, maar sportief gezien zocht ik stiekem ook wel een volgende uitdaging. Nieuwe competitie, nieuwe tegenstanders”, vervolgt Wennink. “Het bij de buur proberen heeft goed uitgepakt.”

Hij is dan ook blij bij Hurry-Up te blijven. “Het niveau is natuurlijk hoger en alles gaat een beetje sneller. Ik moet er als verdediger een stapje eerder bij zijn. Een heel leuk proces en ik wil blijven leren.”

Eerder verlengden trainer/coach Sven Hemmes, Emiel Hoogland, doelman Jorick Pol en Bernie Vermeer bij de Drenten. In de lente gaat Hurry-Up met de vijf andere Nederlandse club uit de BENE-League strijden om de landstitel en tegen degradatie naar de eredivisie.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie