Skip to main content

“Ben blij dat ik hier ben met mijn vrouw”

De meeste vragen tijdens de eerste persconferentie van de nieuwe bondscoach Per Johansson (51) gingen logischerwijs over de situatie in Rusland. De Zweed is clubcoach bij Rostov-Don en wordt verdrietig van de situatie in het land waar hij doorgaans werkt.

Advertentie

Johansson praat liever over goed verdedigen en het vele talent dat bij de Oranjedames rondloopt, maar tevens weet hij dat het gevoelige onderwerp niet te vermijden valt. “Het is natuurlijk een zeer kwetsbaar topic. Het maakt me verdrietig.”

Geschorst in de Champions League
Sinds 2020 is Johansson de clubcoach van landskampioen Rostov-Don. Met het topteam plaatste hij zich al voor de kwartfinale van de Champions League. Door de oorlogssituatie is Johansson met de Russinnen voor onbepaalde tijd geschorst in Europees verband.

“Ben blij dat ik hier ben met mijn vrouw”, wil hij kwijt. “Ik ben blij met mijn nieuwe job bij Oranje, maar door de situatie in Rusland heb ik vooral gemengde gevoelens. Het geeft zorgen, want als je veel met elkaar op reis bent voelt Rostov-Don als mijn familie. We zijn opgesplitst.”

Nog vier maanden
Het contract van Johansson bij Rostov-Don loopt nog vier maanden door. “Ik ga beide banen eerst combineren. Daarna zien we verder. Speculeren heeft nu totaal geen zin. Ik probeer me deze week op het Nederlands team focussen.”

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie