Skip to main content

BENE-League begint: Journalisten kijken in glazen bol

By 31 augustus 2023BENE-league, Competities, Voorpagina

Nog twee dagen tot de start van de BENE-League. Vier journalisten voorspellen de winnaar, finalisten, topscorer en verrassing.

Advertentie

Peter Lotman, AD
Kampioen: Achilles Bocholt. Niet veel veranderd. Uitgebalanceerde ploeg met veel ervaring. Topspelers die op het juiste moment altijd kunnen pieken.
Final4: Achilles Bocholt, Volendam, LIONS en Hubo Handbal. Volendam schat ik komend seizoen hoog in met sterk team. LIONS is er altijd bij en zal ook nu weer optimaal presteren als het er op aankomt. Hubo Handbal, omdat ik zo veel vertrouwen heb in trainer/coach Peter Portengen. Dat móét een keer lukken.
Nummer laatst: Hurry-Up krijgt het erg moeilijk. De nieuwe oefenmeester Sven Hemmes moet met een redelijk onervaren ploeg aan de slag. Zij eindigen als laatste Nederlandse ploeg. Izegem eindigt als laatste Belgische club.
Topscorer: Ephrahim Jerry zie ik als de koningsschutter. Gevarieerd schot en hij heeft geleerd onder alle omstandigheden zijn doelpunten te kunnen maken. Een allrounder die in dienst van Volendam en onder coach Geert Hinskens naar grote hoogte stijgt.
Verrassing: Eigenlijk is het geen verrassing meer, maar ik heb opnieuw hoge verwachtingen van Ivo Steins als midopbouwer. Knap hoe hij afgelopen seizoen al die rol vervulde. Dat gaat hij nog verder ontwikkelen. Gevoegd bij zijn tomeloze inzet en zijn ervaring wordt hij dé spelmaker van de komende competitie. Verder gaat Martijn Poot bij Hasselt ons verrassen.

Sjoerd Jansen, Dagblad van het Noorden
Kampioen: Ik denk dat Volendam dit seizoen de titel gaat winnen in de BENE-League. Veel sterkhouders zijn gebleven bij de bekerwinnaar en er is goed versterkt. Met onder anderen de intussen ervaren opbouwer en (oud)international Ephrahim Jerry, die ook in het buitenland zijn sporen verdiende.
Final4: Verder Achilles Bocholt, LIONS en dit keer Hurry-Up, dat een goed seizoen beleeft onder de frisse wind van de nieuwe coach Sven Hemmes.
Nummer laatst: Het voor het eerst op dit niveau spelende Izegem ofwel de Pekkers (Plakkers) wordt laatste. Blijven deze keer niet plakken.
Topscorer: Na vertrek Kaj Geenen uit Nederland wordt dat Donny Vink.
Verrassing: Topper Boris Tot (foto) gaat in Zwartemeer niet als doelman verrassen, maar wel als nieuwe Nederlandse international.

Frans Jetten, De Limburger
Kampioen: Ik denk Achilles Bocholt. Zij zijn al jaren een stabiele topper en zullen dat ook komend seizoen ongetwijfeld zijn.
Final4: Ik hou het op Sporting Pelt, Volendam en (verrassend) Bevo: terug van weggeweest.
Nummer laatst: Ik heb uiteraard nog niet zo’n zicht op hun sterkte maar ik houd het op Izegem.
Topscorer: Ephrahim Jerry, net terug bij Volendam maar afgelopen zaterdag gelijk al goed voor 10 treffers.
Verrassing: Niek Jordens. Een heel seizoen gemist door blessures, maar nu weer van de partij. Met de versterkingen in de opbouw verwacht ik dat hij veel aan bod komt.

Advertentie

Stijn Steenhuis, Handbal Inside
Kampioen: Toch weer Achilles Bocholt in een spannende finale met Volendam. De titelhouder heeft veel toppers binnenboord gehouden en leunt zo nog altijd op heel veel ervaring in de BENE-League.
Final4: Naast finalisten Achilles Bocholt en Volendam ook Visé en LIONS.
Nummer laatst: Houten of Izegem. Het verschil tussen de eredivisie en BENE-League is al jaren groot. Ik hoop dat beide promovendi kunnen verrassen.
Topscorer: Donny Vink. Na het stoppen van Jeffrey Boomhouwer gaat de linkerhoekspeler, die tevens genoeg strafworpen namens Aalsmeer neemt, uren volmaken bij de hoogvlieger.
Verrassing: Al enige jaren is hij actief in de BENE-League, maar nu ik verwacht dat Volendam tot het einde mee gaat doen voor het goud voorspel ik een hoofdrol voor Tim Roefs. Goed schot, goede beweging, hopelijk kunnen collega’s Lucas Schneider en Ephrahim Jerry hem helpen pieken.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie