Skip to main content

BENE-League: Kraker in Sittard, Volendam naar Utrecht

By 24 februari 2024BENE-league, Competities, Voorpagina

Vijf ploegen, vier plekken. Tot en met het weekend van 9 en 10 maart wordt om de Final4 van de BENE-League gespeeld. Te beginnen vanavond en ook morgen.

Advertentie

De belangrijkste wedstrijd is morgenmiddag. In Sittard ontmoeten de nummers drie en vijf van de ranglijst elkaar. LIONS versus Aalsmeer.

Beide teams bereikten afgelopen midweek de halve finale van de beker. Ook zijn LIONS en Aalsmeer nog in de race om de Final4 van de BENE-League. Waar de thuisploeg met 26 punten binnen de top-4 staat, hebben de Noord-Hollanders maar één punt minder en bezetten daarmee plek vijf.

Koploper Achilles Bocholt is met 31 punten al zeker van het finaleweekend en gaat vanavond bij het Hubo Handbal van Peter Portengen op bezoek. Runner-up Visé speelt thuis tegen Hurry-Up.

Met de Drenten op bezoek kunnen de wit-blauwen, 29 punten, het ticket voor de Final4 met nog drie speelrondes voor de boeg veilig stellen. In 2020 haalde Visé voor het laatst het finaleweekend en verloor toen de strijd om brons van Bevo.

Nummer vier op de ranglijst Volendam, evenveel punten als LIONS, blijft in eigen land. In The Dome wacht het Houten. De Utrechters staan voorlaatste. Het heenduel eindigde in 55-31 voor Volendam.

Programma vanavond:
19:00 Houten – Volendam
20:15 Visé – Hurry-Up
20:15 Sporting Pelt – Izegem
20:15 Bevo – KSTV Eupen
20:15 Hubo Handbal – Achilles Bocholt

Programma morgen:
16:00 LIONS – Aalsmeer

Foto: FotoReza

Advertentie