Skip to main content

BENE-League nadert kookpunt: Vijf achtervolgers, twee startplaatsen

By 16 februari 2023BENE-league, Competities, Voorpagina

Met nog twee speelrondes te gaan nadert de BENE-League het kookpunt van de reguliere competitie. Alleen Achilles Bocholt en LIONS zijn al zeker van de Final4.

Advertentie

LIOS verzekerde zich afgelopen dinsdag ten koste van Aalsmeer al voor de Final4. Dit weekend gaat de formatie van Christopher Jauernik – die het moet doen zonder Martijn Kleijkers, Morris Kippers en Joao Jacob Ramos – op bezoek bij Visé. De wit-blauwen zijn een van vijf achtervolgers.

Sporting Pelt – Aalsmeer
Waar Aalsmeer derde staat, bezet Visé samen met Sporting Pelt plaats vier. Alleen de top-4 gaat om de BENE-Leaguetitel spelen. Ook in speelronde 21: Sporting Pelt – Aalsmeer. Bij een Noord-Hollandse uitzege zijn ook de mannen van Bert Bouwer zeker van de vernieuwde Final4 van de BENE-League.

In Zwartemeer gaan Hurry-Up en Volendam voor de laatste kans de laatste vier te halen. De Drentse thuisploeg zit het meest kort op Sporting Pelt en Visé. Hurry-Up heeft één punt minder dan de Belgische kandidaten.

In goede doen
Met Volendam komt een ploeg in goede doen op bezoek in het Noorden. Deze maand klopten de oranje-zwarten al concurrenten Hubo Handbal (31-29) en LIONS (34-36). Bij Volendam is spelmaker Oskar Schöll geblesseerd.

Programma BENE-League:
Bevo – Atomix
Hurry-Up – Volendam
Tachos – KTSV Eupen
Sporting Pelt – Aalsmeer
Visé – LIONS
Achilles Bocholt – Hubo Handbal

Top-7 BENE-League:
1. Achilles Bocholt 20-36*
2. LIONS 20-31*
3. Aalsmeer 20-30
4. Sporting Pelt 20-26
5. Visé 20-26
6. Hurry-Up 20-25
7. Volendam 20-24

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie