Skip to main content

BENE-League overzicht

Met nog twee speelrondes te gaan is er nog altijd geen beslissing gevallen in de strijd om de Final Four. Er zijn nog vier ploegen in de race om het laatste ticket. Achter de Lions, Hasselt en Bevo lijken Bocholt en Aalsmeer de beste papieren te hebben voor het laatste ticket. Maar ook Volendam en zelfs nog Tongeren zouden het kunnen redden.

Advertentie

FIQAS/Aalsmeer – QubiQ Achilles Bocholt 23-28

Achilles Bocholt bracht met een knappe uitoverwinning tegen Aalsmeer de spanning weer helemaal terug in de strijd om een plek bij de eerste vier. Bocholt staat nu weer een punt voor op Aalsmeer, op de vierde plaats. Aalsmeer speelt nog thuis tegen Hasselt en uit in Tongeren, terwijl Bocholt nog thuis tegen de Lions speelt en op de laatste speeldag naar Volendam moet.

Targos Bevo HC – KV Sasja 31-26

Bevo deed wat het moest doen tegen hekkensluiter Sasja. De ploeg van Martin Vlijm won in eigen huis vrij eenvoudig en lijkt een plaats in de Final Four niet meer mis te kunnen lopen. Sasja, dat al lang en breed is uitgeschakeld, vormde geen partij voor de Noord-Limburgers. Bevo speelt nog thuis tegen Tongeren en uit in Hasselt.

Advertentie

Hubo Initia Hasselt – OCI/Lions 21-30

De nummer één en twee van de ranglijst. Dat beloofde een spannende wedstrijd te worden, maar niets was minder waar. De Lions speelde geconcentreerd, gedisciplineerd en strafte iedere fout van Hasselt genadeloos af. Lions liet hiermee geen twijfel over wie de grote favoriet voor de BENE-League titel is.

Callant Tongeren – KRAS/Volendam 28-29

Met deze nipte uitoverwinning pakte Volendam zijn laatste strohalm. De ploeg staat met nog twee speelrondes op 9 punten en heeft kwalificatie voor de BENE-League niet meer in eigen hand. Toch kan het nog steeds voor de ploeg van Mark Schmetz. Zal het een ware houdini act worden?
Tongeren bewees zichzelf geen goede dienst met de thuisnederlaag. De Belgen zijn zo goed als uitgeschakeld.

Stand BENE-League 14-12-2015:

1. OCI/Lions 22
2. Hubo Initia Hasselt 16
3. Targos Bevo HC 14
4. Achilles Bocholt 11
5. FIQAS/Aalsmeer 10
6. KRAS/Volendam 9
7. Callant Tongeren 8
8. KV Sasja 6

Foto: FotoReza

Advertentie