Skip to main content

BENE-League: Topduel in De Bloemhof, debuut scheidsrechterkoppel

Dit weekend in de BENE-League twee Nederlandse onderonsjes: Aalsmeer – Hurry-Up en Bevo – Volendam.

Advertentie

In De Bloemhof nemen zaterdagavond de nummers drie en zes van de BENE-League het tegen elkaar op. Waar Aalsmeer vorige week de punten met KTSV Eupen moest delen, werd Hurry-Up in Zwartemeer door koploper Achilles Bocholt kansloos gelaten (27-35).

27-30
Het verschil op de ranglijst tussen de aanstaande opponenten is vier punten. De Noord-Hollanders hebben er 21, Hurry-Up volgt met zeventien. Het heenduel in Drenthe eindigde in 27-30 voor Aalsmeer.

Ook in Panningen een BENE-Leaguepartij tussen twee Nederlandse ploegen. Bevo blijft in eigen huis om hoogvlieger Volendam te ontvangen. De bezoekers uit het vissersdorp hebben na veertien wedstrijden liefst tien punten meer dan het door blessures geteisterde Bevo.

Advertentie

Na Houten – BFC
Bevo – Volendam zal onder leiding staan van Rob Wiendels en Tom Erinkveld. Het tweetal had vorige week de eredivisietopper tussen Houten en BFC onder hun hoede. Dat ging Wiendels en Erinkveld zo goed af dat ze dit weekend in de BENE-League mogen debuteren. Eerder maakte het eredivisieduo Vriend/Radsma al hun entree in de grensoverschrijdende topcompetitie.

Ook in speelronde vijftien: de Belgische kraker tussen Achilles Bocholt en Sporting Pelt. Runner-up LIONS en Visé zijn Europees actief. Zo hebben de Limburgers afgelopen midweek reeds twee punten opgepikt.

Programma BENE-League:
Aalsmeer – Hurry-Up
Hubo Handbal – KTSV Eupen
Achilles Bocholt – Sporting Pelt
Bevo – Volendam

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie