Skip to main content

BENE-Leaguebalans: Sterke start Volendam en LIONS, drie Nederlandse teams in middenmoot

Zeven speelrondes in de BENE-League zijn afgewerkt. Zo staan de zes Nederlandse clubs er voor.

Advertentie

1. Volendam 7-11
Door LIONS te verslaan staat de formatie van Geert Hinskens sinds twee weken eerste in Nederland en België. Met ervaren spelers als Lucas Schneider, Ephrahim Jerry en Jordy Baijens is Volendam een van de belangrijkste titelkandidaten. Potjes met uitdagers Visé, Hurry-Up en Achilles Bocholt volgen snel.

2. LIONS 7-11
In heel september bleef de Supercup-winnaar ongeslagen en werd door LIONS onder andere bij Achilles Bocholt en Visé gewonnen. Door een nederlaag in en tegen Volendam hebben de Limburgers, waar aanwinst Jur Eussen het gemis van zijn geblesseerde broer Ids opvangt, de koppositie op doelsaldo aan de oranje-zwarten moeten overgeven.

5. Hurry-Up 7-9
Vooral in Zwartemeer staat Hurry-Up sterk. Thuis is de verjongde ploeg van Sven Hemmes nog ongeslagen. Uit verloor Hurry-Up duidelijk van Aalsmeer en Bevo waardoor de Drenten onderaan het linkerrijtje staan.

Advertentie

6. Aalsmeer 7-8
De landskampioen van 2022 is nog zoekende. Aalsmeer verloor van Volendam en Achilles Bocholt en kwam tegen Sporting Pelt en Bevo niet verder dan een gelijkspel. Op 28 oktober is een nieuwe test voor de Noord-Hollanders, waar aanwinst Evon Mohlin nog niet fit genoeg is om te spelen, wanneer Nederlands kampioen LIONS op bezoek komt.

8. Bevo 7-7
Tegen de meeste ploegen uit de top-5 heeft Bevo het net niet gered, maar tegenvallend is de seizoensstart van de Panningers – de afgelopen seizoenen een bijrol in de BENE-Leage – niet te noemen. Onder aanvoering van internationals Kobe Serras en Joris Gillé gaan de geel-blauwen het de aankomende maand opnemen tegen vijf Belgische teams.

11. Houten 7-3
Winst op nieuwkomer Izegem en een bonuspunt tegen Visé. Vooral in The Dome toont Houten zich een aanwinst voor de competitie. Het eerste succes op vreemde bodem moet voor de Utrechters, waar jongeling Nils Idema net als aanwinst Wessel Blokzijl opvalt, nog komen.

Foto: FotoReza

Advertentie