Skip to main content

BENE-Leaguedoelman Deekens maakt transfer naar Frankrijk

De Belg Nick Deekens (22) van BENE-Leagueploeg Sporting Pelt verhuist in de zomer naar Frankrijk. De goalie heeft bij promotiekandidaat Istres getekend.

Advertentie

De aanstaande club van Deekens staat tweede in de Franse Proligue. Daarmee is promotie voor Istres naar het allerhoogste niveau, de competitie waar het PSG van landgenoot Luc Steins eerste staat, nog mogelijk.

Op zeventienjarige leeftijd maakte Deekens al zijn debuut voor Sporting Pelt. Dit seizoen is hij ook bij de nationale ploeg van België de eerste keus.

Bram Kleijkers
“Ik ben echt dolblij met deze volgende stap en zal opnieuw alles geven”, aldus Deekens op de website van de BENE-Leagueploeg. “Tot nu toe stond ik er altijd als ik voor een grote uitdaging stond. Ik hoop die trend door te zetten en me ook op dit niveau te kunnen laten zien.”

Met Bram Kleijkers heeft Sporting Pelt al een nieuwe keeper voor het seizoen binnen. De huidige keeper van LIONS gaat samen met Milan de Grave een duo vormen, want positiegenoot Youri Denert kiest voor een terugkeer naar competitiegenoot KTSV Eupen.

Club van mijn hart
Deekens besluit over de club uit Neerpelt: “Sporting Pelt zal altijd de club van mijn hart blijven. Waar ik alle kansen gekregen heb om te groeien tot waar ik nu sta.”

Foto: FotoReza

Advertentie