Skip to main content

BENE-Leaguefinale mét Leunissen: “Er komt een mooie test aan mezelf te laten zien”

Mét Robin Leunissen (21) gaat LIONS morgenavond in Bocholt de BENE-Leaguetitel verdedigen. “We moeten allemaal honderd procent aan staan.”

Advertentie

Na 22 speelrondes en vier halve finales staan Achilles Bocholt en LIONS morgenavond tegenover elkaar in de eindstrijd. “Ik verwacht een spannende en harde wedstrijd”, vertelt linkeropbouwer Leunissen.

Na een rugkneuzing is de Limburger net op tijd fit voor de eindstrijd. Een maand geleden op de vloer van Visé kwam Leunissen hard ten val. “Ik had een dag lang geen gevoel in mijn linkerbeen. Dat zorgde wel voor veel stress. Nu lijkt het mee te vallen. Deze week heb ik voor het eerst weer met de groep getraind.”

Verder dan een jaar geleden
“Net als vorig jaar moeten we een beetje boven onszelf uitstijgen om Bocholt te verslaan. Zij zijn in de competitie bijna ongeslagen gebleken en hebben daardoor het thuisvoordeel”, vervolgt de schutter van LIONS. “We moeten allemaal honderd procent aan staan. Daar hamert onze coach al een week op. Eigenlijk moeten we een perfecte wedstrijd spelen. De timing moet goed zijn en de afspraken duidelijk.”

Advertentie

Een jaar geleden verraste LIONS door in de finale van de BENE-League met 22-29 van de Belgische favoriet te winnen. “Er komt weer een mooie test aan mezelf te laten zien”, aldus Leunissen die door de blessure van positiegenoot Joao Jacob Ramos heel veel heeft gespeeld. “Ik ben verder dan een jaar geleden, maar ook nog niet waar ik wil zijn. Al vanaf mijn twaalfde heb ik als doel de beste speler van de wereld te worden.”

Favorietenrol voor thuisploeg
“Verdedigend moet het beter. Dat doe ik bijna niet. Verder is ook de samenwerking met de cirkel minimaal”, is Leunissen zelfkritisch. Met bijna honderd doelpunten had hij toch een aanzienlijk aandeel in plaatsing van LIONS voor de Final4 van de BENE-League. “Van Ramos heb ik veel kunnen leren.”

Achilles Bocholt – LIONS begint morgenavond om 20:15. “Zij zullen zich de favoriet voelen”, besluit Leunissen. “Aan ons om thuis te geven. Op zondag kan ik uitrusten. Ik wil dus wel tot het gaatje gaan.”

Foto: FotoReza

Advertentie