Skip to main content

BENE-Leagueploegen laten zich in achtste finale niet verrassen

By 8 februari 2023Beker, Competities, Voorpagina

Na LIONS hebben ook competitiegenoten Aalsmeer, Hurry-Up en Tachos de kwartfinale van de landelijke beker gehaald.

Advertentie

Landskampioen Aalsmeer liet zich gisteravond in Den Haag niet verrassen door Hellas: 29-40. Na de 6-7 van Ismael Fahkir zorgden Vaidas Trainavicius en oud-speler van de thuisploeg Pepijn Michielsen voor het eerste gaatje (6-10).

Snel na de pauze (15-19) maakte Aalsmeer-invaller Destin van Dijk (foto) aan alle spanning in Zuid-Holland een eind. Hij scoorde in korte tijd vijf keer en tilde zo de score naar 18-26. Peter Lotman van het AD telde op de vloer van Hellas negen goals van Samir Benghanem en liefst veertien van Martijn Poot.

Tweede seizoenszege Tachos
Ook Hurry-Up heeft de laatste acht bereikt. In Panningen bleef de formatie van Joop Fiege de reserves van Bevo voor: 32-36 (14-19). Aan Drentse zijde maakte rechterhoekspeler Harm Meijer de meeste goals. Hij scoorde in Noord-Limburg zes keer.

Advertentie

Door voor de tweede keer dit seizoen te winnen is ook Tachos door. De nummer voorlaatst van de BENE-League rekende in Schiedam af met eerste divisionist DWS. Het werd 16-23 voor de ploeg waar Hans van Dijk in de zomer plaatsmaakt voor Frank van Ommen.

Teekens en Blom
Ten koste van Aalsmeer 2 zit ook Quintus in de kwartfinale. De kampioenskandidaat in de eredivisie boekte een nipte bekerzege op de Noord-Hollandse gasten: 30-29. Doelman Ofke Teekens en topschutter Timo Blom, negen keer raak, waren voor de wit-groenen belangrijk. Dat schrijft Lotman in het AD.

Een week geleden schaarde ook Volendam zich al bij de laatste acht door af te rekenen met Rapiditas. Morgenavond zijn de laatste twee achtste finales: E&O – Houten en VVW – Bevo.

Lees ook: LIONS is de beste in Limburgs bekerfeestje

Foto: FotoReza

Advertentie