Skip to main content

Benghanem is Speler van het Jaar, ook talententitel uitgereikt

Cirkelspeler van Aalsmeer Samir Benghanem (29) is gisteravond tijdens de training in De Bloemhof door het NHV uitgeroepen tot Speler van het Jaar.

Advertentie

Oranjeheer Benghanem volgt teamgenoot bij Aalsmeer Vaidas Trainavicius op. De coaches uit de hoogste competitie van het land bepalen met stemmen de Speler van het Jaar.

Onvervangbaar en een plaag
Benghanem speelt in het zwart-goud al jaren een hoofdrol in de BENE-League en HandbalNL League. Niet alleen is hij in het hart van de defensie van oud-landskampioen Aalsmeer onvervangbaar, maar ook is de international in balbezit een plaag voor de tegenstander.

Na vier landstitels op rij greep Benghanem dit jaar met Aalsmeer naast alle prijzen. In de HandbalNL League speelden de Noord-Hollanders tot en met de laatste speelronde mee voor plaatsing voor de best-of-three. LIONS nam afgelopen zondag ten koste van Volendam de schaal over van Aalsmeer.

Kaj Geenen
Eerder deze week kreeg Kaj Geenen de titel Talent van het Jaar. De 20-jarige linkerhoekspeler van Bevo maakte afgelopen seizoen namens de Panningers zijn debuut in de BENE-League, eindigde meteen in de top-5 van de topschutterslijst en werd zo door bondscoach Staffan Olsson uitgekozen.

In het voorjaar speelde Geenen zijn eerste A-interland. Bevo heeft het Talent van het Jaar voor na de zomer weten te behouden.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie