Skip to main content

Bernatavicius: De coach zegt de juiste dingen

JMS/Hurry-Up stormde dit weekend de top 3 van de BENE-League binnen. Met overwinningen op KV Sasja en Kras/Volendam wist de Drentse debutant te verrassen. Tomas Bernatavicius schroefde zijn seizoenstotaal op met vijftien treffers.

Advertentie

“Het was een heel goed weekend voor ons: twee wedstrijd, vier punten”, concludeert Bernatavicius simpel. Zaterdagavond in Antwerpen won de formatie van Martin Vlijm met dikke cijfers van KV Sasja. Eenmaal teruggekeerd in Drenthe werd ook Volendam aan de zegekar gebonden.

“In het begin probeerden we te begrijpen wat hij precies wilde”

De Litouwse Bernatavicius is bezig aan zijn tweede seizoen in Zwartemeer. Na één seizoen onder Joop Fiege gespeeld te hebben, staat sinds het nieuwe seizoen Martin Vlijm voor de groep. “Hij is nieuw. In het begin probeerden we te begrijpen wat hij precies wilde. Dat is niet makkelijk, maar langzaam wordt dat duidelijk. Dat zie je terug in de wedstrijd”.

In mei zocht Handbal Inside de Litouwse enclave van Hurry-Up op in eigen hal. Daar werd onder meer gesproken over het afscheid van publiekslieveling Gintaras Cibulskis. De markante cirkelloper is teruggekeerd naar Litouwen.

Advertentie

Tegen Volendam prikte de lange linkeropbouwer liefst tien keer raak. “Dat geeft een goed gevoel, maar de overwinning is het meest belangrijk”, is de 24-jarige tevreden. De wisselwerking tussen de Noord-Europeaan en coach Vlijm is steeds beter. “Ik weet wat ik moet doen. De coach zegt de juiste dingen en herhaalt veel op de training. Voor de wedstrijd zegt hij weinig tegen me. Ik weet wat hij van me verwacht”.

Strijd om koppositie
Veertien maanden is Tomas Bernatavicius in Nederland. Na een poosje wennen, haalt de schutter steeds beter zijn niveau. “Dit jaar is makkelijker voor mij”, vertelt de Litouwer, die samen woont met spelmaker Trainavicius. “Niet alles is nieuw. Ik ken het land en het spel. Ben meer relaxt. Dan kan ik me beter focussen op het spel van het team en mijn eigen prestaties”.

“We zijn voor veel tegenstanders nieuw”

Dit weekend komt koploper Initia Hasselt op bezoek in De Eendracht. Bij winst kan Hurry-Up zo maar de nieuwe lijstaanvoerder in de BENE-League worden. “Het belangrijkste is dat we zaterdag opnieuw stappen maken”, relativeert Bernatavicius. “We zijn voor veel tegenstanders nieuw. Dat houdt straks op. Dan moeten we er staan”.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie

Join the discussion One Comment

  • w88 schreef:

    315025 235906you use a wonderful weblog here! do you wish to earn some invite posts on my small blog? 11160