Skip to main content

Beste verdediger van Champions Cup komt uit Nederland, negende plaats Black Lake Beach

By 16 oktober 2023Beach Handball, Voorpagina

Landgenoot Thomas van Ophem (21) is gisteren op de EHF Beach Handball Champions Cup in het Portugese Porto Santo uitgeroepen tot beste verdediger van het eindtoernooi voor landskampioenen.

Advertentie

De sympathieke international werd tijdens de prijsuitreiking naar voren geroepen. Van Ophem debuteerde met Feyenoord Handbal op het EK voor landskampioenen.

Acht, negen en elf
Na een vierde plaats in de poulefase eindigde Nederlands kampioen Feyenoord Handbal na een goed weekend, drie overwinning in de afvallersronde, op een knappe achtste plaats. Naast Van Ophem viel ook Milan Peters op door het scoren van 93 punten.

De vrouwen van Black Lake Beach moesten na een ongelukkige groepsronde genoegen nemen met plaats negen op Porto Santo. Het kwartje viel voor de Nederlandse troef op de eerste dagen van het kampioenschap net de verkeerde kant op. Het Volendam van Linnet Popping eindigde op positie elf.

All Star Match
Popping was net als Van Ophem genomineerd om beste verdediger van het EK te worden. Op zaterdagavond deden naast Van Ophem ook Meike Kruijer, Eva Heuten en Anna Buter (allen Black Lake Beach) mee aan de All Star Match.

Foto: Eelco Schaap

Advertentie