Skip to main content

Bestuur Initia Hasselt vraagt selectie drie keer te verliezen

Het doek is gevallen voor BENE-Leagueploeg Initia Hasselt en dat is met opzet gebeurd. Een opmerkelijke case in België.

Advertentie

Na de zomer gaat Initia Hasselt samen met Tongeren op in Hubo Handbal. Om gelazer met licenties te omzeilen heeft het bestuur van Initia Hasselt de spelersgroep gevraagd de laatste drie wedstrijden van het seizoen tegen AtomiX met opzet te verliezen.

Initia Hasselt statte de play-downs, best-of-five, nog met een thuiszege op AtomiX (31-29). Daarna stapte de clubleiding uit Hasselt de kleedkamer in en legde uit met opzet te willen degraderen. Daarna kregen jeugdspelers heel veel speeltijd.

Zware straf
Hubo Handbal, dat Peter Portengen als coach heeft gestrikt, wil graag met de reserves uitkomen in de Eerste Nationale. Doordat AtomiX drie keer achter heeft gewonnen (22-26, 18-35 en 26-32) komt die wens uit. Daarmee voorkomt Initia Hasselt en in het verlengde Hubo Handbal een zware straf.

Als Initia Hasselt ten koste van AtomiX zich had gehandhaaft in de BENE-League, zou Hubo Handbal een degradatieverzoek ingediend moeten hebben. Hierdoor zou het tweede team van het samenwerkingsverband moeten starten op het vijfde niveau van België en twee jaar niet mogen promoveren.

Versteegden en Meinicke
Landgenoten bij Initia Hasselt Bram Versteegden en Richard Meinicke maakten eerder reeds bekend niet bij Initia Hasselt door te gaan. Nu ze zijn gedegradeerd gaat het duo snel om tafel met geïnteresseerde clubs.

Foto: FotoReza

Advertentie