Skip to main content

Bevo en Bocholt spelen gelijk

Targos Bevo Hc speelde gisteravond gelijk in de uitwedstrijd tegen QuibiQ Achilles Bocholt. De wedstrijd eindigde in 30-30. Doordat concurrent FIQAS/Aalsmeer verrassend verloor bij Sasja (28-26) verstevigde Bevo de derde plaats in de BENE-League.

Voor coach Martin Vlijm voelde het gelijkspel ondanks een voorsprong van 14-19 toch als een overwinning, verteld hij op de site van Bevo: “Gezien het aantal tijdstraffen en het aantal strafworpen tegen mag je uiteindelijk blij zijn dat je hier met een punt weggaat. Dit gelijkspel voelt daarom als een overwinning.”

Advertentie

Toch zat er voor Bevo meer in dan een gelijkspel. De ploeg liet veel kansen liggen en kon de voorsprong van 13-16 na rust niet uitbreiden. In de slotfase kwam Bocholt langzaam terug in de wedstrijd en kwamen de Belgen zelfs op voorsprong: 27-26. Ze behielden deze voorsprong tot het einde, maar Dario Polman sleepte er voor Bevo vlak voor tijd toch nog een gelijkspel uit: 30-30.

Bevo heeft nog drie punten nodig om zich te plaatsen voor de final four van de BENE-League. De ploeg speelt nog thuis tegen Sasja en Tongeren en uit tegen Hasselt.

Foto: Günther Robbrecht (Bevohc.nl)

Advertentie