Skip to main content

Bevo maakt favorietenrol tegen DFS Arnhem waar

By 22 februari 2024Beker, Competities, Voorpagina

Bevo heeft de favorietenrol in de kwartfinale met DFS Arnhem waargemaakt. Op de drempel van de halve finale werd de eredivisionist vanavond door de Limburgers met 41-26 geklopt.

Advertentie

In het openingskwartier hield DFS Arnhem gelijke tred met de BENE-Leagueploeg. Vanuit de rechterhoek maakte Soufiane Rhouma de 7-7.

Aan het eind van de eerste helft sloeg Bevo een gaatje van vijf. Belgisch international Joris Gillé en Destin van Dijk vlak voor het rustsignaal zorgden voor 17-12 halverwege.

Oud-speler Dario Polman
Al voor de veertigste minuut gooide de thuisploeg de partij met de Gelderse runner-up bij de laatste acht op slot. In de break-out maakte Daan Timmermans de 25-15.

Toen de druk er helemaal af was vermaakte Bevo-aanvoerder Dario Polman het thuispubliek met mooie passjes. Het treffen met DFS Arnhem was een speciale voor de spelmaker die gaat stoppen, omdat hij via Swift Arnhem – de voorganger van DFS Arnhem – in 2013 de weg naar Panningen vond.

Focus op eredivisie
Waar Bevo zich bij LIONS, Aalsmeer en Aalsmeer 2 voegt kan bij DFS Arnhem de focus op de eredivisie. De ploeg van scheidend hoofdtrainer Pascal Lucassen is met koploper BFC en Tachos in gevecht om de eredivisietitel en daarmee de kans op promotie naar de BENE-League.

Voor de geel-blauwen is het bekertoernooi een uitstekende manier het tot nu toe tegenvallende seizoen meer glans te geven. Bevo staat in het rechterrijtje van de BENE-League.

Lees ook: Celine Michielsen volgt vader en broertje naar halve finale

Foto: FotoReza

Advertentie