Bevo ten koste van LIONS naar bekerfinale

By 6 maart 2024Beker, Competities, Voorpagina

Ten koste van landskampioen LIONS heeft Bevo zich voor het eerst sinds 2018 geplaatst voor de bekerfinale. De geel-blauwen trokken gisteravond in de Limburgse derby aan het langste eind: 28-30.

In de spannende partij groeide Bevo-doelman Arjan Versteijnen (foto) uit tot uitblinker aan de zijde van de gasten. Na 26-29 en nog maar eens een redding van de international ging het in Sittard niet meer mis voor de ploeg van trainer/coach Hans van Dijk.

Na een dik kwartier in Zuid-Limburg had Sybren Stijweg Bevo op voorsprong gezet (8-9). Een marge van drie treffers maakte LIONS via Rob Schmeits en twaalfvoudig doelpuntenmaker Jasper Adams, bezig aan zijn laatste seizoen, nog voor de pauze goed.

24-25
Na rust (15-14) had de thuisploeg tot tien minuten voor tijd de beste papieren: 18-15. Het was Destin van Dijk, zoon van de coach en verlengt in Noord-Limburg, die vanaf zeven meter weer voor de eerste voorsprong van Bevo zorgde. Na 24-25 hielden de bezoekers, in de BENE-League twee keer niet opgewassen tegen LIONS, vol.

Voor het eerst sinds 2018 mogen de Panningers weer afreizen naar Almere. Zes jaar geleden versloeg Bevo Aalsmeer in de finale. Tevens de laatste hoofdprijs van de club waar spelmaker Dario Polman afzwaait.

Final4 BENE-League?
Door het bekerverlies dreigt het boek voor het failliet verklaarde LIONS heel snel te sluiten. De fusieclub is uitgesloten van deelname aan de HandbalNL League waardoor alleen plaatsing voor de Final4 van de BENE-League aankomend weekend het seizoen van LIONS nog met vier weken verlengd kan worden.