Skip to main content

Bevo Tifosi maakt zich op voor dé derby van Limburg

By 1 december 2016BENE-league, Voorpagina

Aanstaande zaterdag staan de kampioen en de vicekampioen van Nederland voor de tweede keer dit seizoen tegenover elkaar. Om 19:30 uur ontvangt OCI-Lions in de Fitland XL aartsrivaal Targos/Bevo. Voor de harde kern van Bevo, de Bevo Tifosi, een mooie gelegenheid om weer eens groots uit te pakken. 

Advertentie

“Gewoon liedjes zingen”
“We gaan er zaterdag weer een mooi feestje van maken”, vertelt Robin Smits, een van de initiatiefnemers van de Bevo Tifosi. “Vorig seizoen was er een hoop te doen om onze aanwezigheid in de Fitland XL, tijdens de laatste best-of-three. Het bestuur van Lions nam toen extra veiligheidsmaatregelen, omdat ze bang waren voor ongeregeldheden. Ik denk dat we toen hebben laten zien dat al hun zorgen onterecht waren. We komen gewoon wat liedjes zingen en Bevo aanmoedigen. Gezellig toch?”

“Ik denk dat we toen hebben laten zien dat al hun zorgen onterecht waren”

Ondanks de tegenvallende tiende plaats die de Noord-Limburgse ploeg momenteel bezet, is Smits gematigd positief over de kansen van Bevo aanstaande zaterdag. “Bevo presteert zeker slechter dan vorig seizoen, maar daar is ook wel een verklaring voor. Het team mist in mijn ogen een leider. Dario Polman nam de ploeg vorig seizoen geregeld op sleeptouw, maar die is helaas vertrokken. Ook zijn we beide keepers kwijt. Natuurlijk heeft Lions ook ingeleverd, maar zij kunnen dat in de breedte beter opvangen. Zij zijn dan ook de favoriet zaterdag, maar het blijft wel handbal. Hopelijk kan onze support aankomende zaterdag voor wat extra energie zorgen.”

“We verzamelen ’s middags in Panningen en gaan dan met een busje richting Sittard”

Aanstaande zaterdag zullen ook de Aristos Ultras, de fanatieke fans van Aristos Amsterdam, weer zij aan zij staan met de Bevo Tifosi. “We verzamelen ’s middags in Panningen en gaan dan met een busje richting Sittard. Ook hebben we een gezamenlijke groepsapp, waarin we de verschillende clubliederen uitwisselen. Zodat we zaterdag allemaal hetzelfde zingen. Het wordt een mooie avond.”

De wedstrijd tussen OCI-Lions en Targos/Bevo start aanstaande zaterdag om 19:30 uur in de Fitland XL. Kaarten voor de wedstrijd zijn aan de deur verkrijgbaar.

Foto: FotoReza

Advertentie