Skip to main content

Bevrijder Falke: “Ik ben door zoveel mannen gezoend”

De titel van België voor Sporting Pelt heeft veel in Neerpelt losgemaakt. Landgenoot Tommie Falke (31) is de redder van de Belgische plaats geworden.

Advertentie

Voor het eerst sinds 2004 mag Sporting Pelt zich de beste van het land noemen. In de derde en beslissende finale met concurrent Achilles Bocholt maakte Falke vlak voor de zoemer de bevrijdende 26-25 waarna de vloer in Neerpelt volstroomde met uitzinnige fans. 

“Handbal leeft hier zo erg”, legt Falke uit. “Je hebt een harde kern me bestuursleden en vrijwilligers. Die zijn zo nauw betrokken. Zij leven voor ‘Pelt’. Je kunt je voorstellen hoe blij zij zijn dat het kampioenschap na twintig jaar terug is.”

Slaat nergens op
Met nog drie minuten te spelen en één achter zag Falke het niet meer zitten. “Toen Robin (Schoenaker, red.) een tijdstraf kreeg werd ik wel zenuwachtig”, vertelt de Drent. “Dat ik uiteindelijk vlak voor tijd de winnende mag maken slaat eigenlijk nergens op. Een jongensboek. Mijn vrouw droomde er de nacht ervoor nog over.”

Advertentie

Zaterdagavond voelde de linkerhoekspeler de steun van de supporters. “Heel heren 2 zit dan in de hoek en ook de J16 doet fanatiek mee. Zij krijgen alle anderen, ook veel oud-spelers, mee. Wat een geweldige sfeer. Helemaal als je eindelijk van de rivaal wint. Wat een avond.”

“Ik ben door zoveel mannen gezoend”, lacht Falke. “Er zijn mensen die me oprecht hebben bedankt. Het blijft maar een spelletje, zou je denken, maar afgelopen zaterdagavond was meer dan dat. Dat het uitgerekend tegen Bocholt weer is gelukt betekent veel voor de club en eigenlijk heel Neerpelt.”

Gezelschap van landgenoten
Het contract van de linkerhoekspeler over de grens loopt nog één jaar door. Waar Falke de stoppende Dylan Vossen kwijtraakt als teamgenoot, krijgt hij vanaf de zomer met Rob Schmeits, Bram Kleijkers (beiden LIONS) en Wessel Blokzijl (Houten) gezelschap van drie nieuwe landgenoten.

Foto: FotoReza

Advertentie