Skip to main content

BFC breekt ban in beker

By 3 februari 2023Beker, Competities, Voorpagina

Het is de damesploeg van BFC eindelijk gelukt: winnen. De eredivisionist boekte gisteravond in de achtste finale van de beker de eerste zege van het seizoen.

Advertentie

Voor de laatste zestien van het bekertoernooi ging BFC gisteravond op bezoek bij VZV. In ’t Veld werd niet de competitiegenoot, maar het derde damesteam van de Noord-Hollandse club getroffen. In januari had VZV 3 in de regiofinale afgerekend met de A-junioren van SEW.

Mirre Cremers
Na één helft spelen stond de thuisploeg, uitkomend in de hoofdklasse en met Lotte Prak op het wedstrijdblad, nog aan de goede kant van de score (13-11). In helft twee kwam BFC bij 17-18 voor het eerst op voorsprong. Van afstand vond Mirre Cremers het net.

De lange schutter van BFC zorgde ook voor het eerset gaatje van twee voor de gasten uit Beek (21-23). Met een knappe redding deelde Aniek Bemelmans de genadeklap uit: 21-25.

Advertentie

HandbaL Venlo
Tot aan de achtste bekerfinale had BFC dit jaar nog geen officiële wedstrijd gewonnen. Met nul punten na vijftien wedstrijden staat de formatie van Harold Nusser (foto) laatste in de eredivisie. Op zondagmiddag gaat BFC langs bij Volendam.

Ook landskampioen HandbaL Venlo heeft gisteravond een plekje in de kwartfinale van de beker veroverd. Op bezoek bij Quintus 3 werd het 26-33 (13-16) voor de Limburgers.

Uitslagen achtste finale:
Wijhe’92 – VOC 21-36
MEOS – V&L 23-24
VOC 2 – DSVD 32-22
Volendam – SEW 19-27
Voorwaarts – Kwiek 20-40
VZV – Quintus 28-29
VZV 3 – BFC 21-25
Quintus 3 – HandbaL Venlo 26-33

Lees ook: Eenvoudige bekeravond Kwiek, mazzel Quintus

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie