BFC en Houten houden druk op koploper

Eredivisiekoploper Tachos komt vanmiddag in Panningen in actie. De kampioenskandidaat weet dat het zich na zeges voor BFC en Houten geen verliespartij kan veroorloven.

Nummer drie op de ranglijst BFC wist gisteravond namelijk af te rekenen met Hellas dat ook in het linkerrijtje staat. Het werd 32-23 voor de thuisploeg uit Beek.

Jeroen Croonen
Na 15-16 maakte Jeroen Croonen vlak voor rust 17-16. De opbouwer van BFC zorgde met nog tien minuten te gaan tevens voor het eerste gaatje van vier (25-21).

Namens Hellas scoorde Loek van Bergen en Henegouwen vijf minuten voor tijd de 28-23. Het bleek de laatste treffer van de Haagse bezoekers. Door het resultaat in eigen huis komt BFC op 38 punten uit 24 wedstrijden.

41-30
Gelijktijdig heeft runner-up Houten twee punten tegen laagvlieger Havas gescoord. Na 20-13 bij rust werd het 41-30 voor de formatie van Freek Gielen. Daarmee houdt Houten druk op Tachos.

Het verschil is nog maar twee punten: 45 om 43. De Waalwijkers komen vanmiddag in Noord-Limburg de reserves van Bevo tegen.