BFC geeft concurrent DFS Arnhem tik

By 20 januari 2024Competities, Eredivisie, Voorpagina

De koppositie in de eredivisie blijft voor BFC, want de Limburgers hebben vanavond in eigen huis een tik uitgedeeld aan concurrent DFS Arnhem.

In Beek werd het na een uur 33-30 voor de nummer één. Voorafgaand aan de topper had BFC alleen een beter doelsaldo dan de gasten uit Gelderland, maar na vanavond ook twee punten meer.

De eerste 25 minuten in Zuid-Limburg waren nog voor DFS Arnhem. Robbie van der Linden tilde de score vlak voor rust naar 12-16. Nog in de eerst helft maakte Vasco Vonk (foto) de aansluitingstreffer (15-16).

Meijer en Eurlings
In de tweede helft kwam BFC gelijk en meteen op voorsprong. In balbezit was DFS Arnhem, aan het begin van het seizoen in eigen huis te sterk voor de geel-groenen, heel slordig. Aan de overkant scoorde routinier Martijn Meijer de 21-17. Daarvoor was rechterhoekspeler Alain Eurlings al belangrijk in de break.

Bij 31-26 was de voorsprong voor de formatie van Richard Curfs zelfs vijf goals. Met nog enkele minuten te gaan schreeuwde trainer/coach van DFS Arnhem Pascal Lucassen zijn spelers ook in de dekking naar voren. Verder dan 31-29 en de 32-30 van linkerhoekspeler Jorim Steenstra kwamen de bezoekers niet.

Sinds half september
Ook vorige week ging DFS Arnhem al ten onder. Toen werd het thuis tegen E&O 30-31. De ongeslagen reeks sinds half september 2023 van lijstaanvoerder BFC blijft overeind.