Skip to main content

Bietigheim en Metzingen maken geen fout

By 13 oktober 2016Duitsland, Oranje Dames, Voorpagina

De dames van SG BBM Bietigheim hebben woensdagavond weten te winnen van VfL Oldenburg: 32-21. Ook concurrent TuS Metzingen maakte geen fout in de Bundesliga, waardoor beide ploegen ongeslagen blijven.

Advertentie

De zege voor de vier landgenoten bij Bietigheim kwam vooral in het tweede kwartier tot stand. Bij een 8-6 tussenstand liep de koploper uit naar 20-7. Wester hoefde in die periode slechts eenmaal de bal uit het net te vissen.

Zes doelpunten
Bij de Noord-Duitse tegenstander scoorden Dulfer en Jongenelen ieders twee keer. Maura Visser werd bij Bietigheim topscorer met zes doelpunten, waaronder twee verzilverde strafworpen. Rechterhoekspeler Angela Malestein liet het net vier keer bollen.

https://www.instagram.com/p/BLejH0hDm29/?taken-by=angelamalestein

Ook het TuS Metzingen van Jankovic, Michielsen en Vollebregt verslikte zich niet in de tegenstander. Op bezoek bij SVG Celle bleef de ploeg in het roze/zwarte ongeslagen: 23-38. Al bij rust, 12-20, was het verschil gemaakt. TuS Metzingen en SG BBM Bietigheim hebben tien punten uit de eerste vijf duels en blijven daarmee aan kop.

Van de Wiel
Anouk van de Wiel bleef in het spoor van de lijstaanvoerders. De linkshander van HC Thüringer, die vorige week actief was voor Nederland B in eigen land, wist met haar ploeg nipt te winnen van belager HC Leipzig: 24-23 (12-12). Van de Wiel vond eenmaal het net en volgt met met de Duitse  SG BBM Bietigheim en TuS Metzingen op twee punten.

Foto: SG BBM Bietigheim

Advertentie