Skip to main content

Bij dit scenario haalt Oranje de halve finale van het EK

By 15 november 2022Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

De aankomende twee dagen wordt duidelijk welke twee landen uit hoofdgroep 2 doorgaan voor de medailles. Als de volgende vijf schakeltjes goed staan, staan de Oranjedames vrijdag in de halve finale van het EK.

Advertentie

Roemenië – Montenegro: winst Roemenië
De eerstvolgende wedstrijd in hoofdgroep 2, vanavond om 18:00, is meteen een cruciale. Montenegro moet morsen tegen de hekkensluiter in de poule. De laatste opponent van Oranje in de hoofdfase verloor dit EK alleen nog maar van het machtige Frankrijk.

Frankrijk – Duitsland: winst Frankrijk
Als Nederland nog iets wil moet groepshoofd Frankrijk haar sportieve plicht blijven doen. Bij een zege vanavond op onze Oosterburen is de Olympisch kampioen al zeker van de laatste vier.

Roemenië – Duitsland: winst Duitsland
Op dit moment heeft Duitsland één punt minder dan Nederland. Na verlies tegen Frankrijk mag de formatie van Alina Grijseels winnen van Roemenië, zolang Oranje woensdagavond tegen Montenegro maar aan het langste eind trekt. Ook een remise bij Roemenië – Duitsland kan Nederland helpen.

Advertentie

Nederland – Montenegro: winst Nederland
Bovenstaande gaat alleen op als de dames van Per Johansson woensdagavond om 18:00 twee punten pakken tegen de huidige nummer twee uit de poule. Dan moet Nederland anders voor de dag komen als tegen Duitsland (verlies) en Spanje (gelijkspel).

Frankrijk – Spanje: winst Frankrijk
Als de laatste vier van vijf poulewedstrijden in hoofdgroep 2 gunstig zijn verlopen voor de nationale ploeg, moet Frankrijk nog een laatste keer winnen: in de slotwedstrijd tegen de Spanjaarden. Als nummer één in de poule is de kans groot dat Frankrijk titelhouder Noorwegen in de halve finale ontloopt.

Mogelijke eindstand hoofdgroep 2:
1. Frankrijk 5-10*
2. Nederland 5-5*
3. Duitsland 5-4
4. Montenegro 5-4
5. Roemenië 5-4
6. Spanje 5-3

* Door naar halve finale in Ljubljana (Slovenië)

Foto: Tina Kolthof

Advertentie