Bij LIONS duimen ze voor Ramos

Zonder de stuwkracht van Joao Jacob Ramos (29) ging LIONS tijdens de eerste finale met Aalsmeer afgelopen weekend kopje onder (24-27). In Zuid-Limburg duimen ze flink voor de terugkeer van de geblesseerde Portugees.

Advertentie

Door een rugblessure kon trainer/coach Christopher Jauernik Ramos afgelopen zaterdag niet inzetten. Na rust (11-12) moest een tam LIONS de gasten uit Noord-Holland laten gaan.

Het meespelen van de linkeropbouwer is ook aanstaande zaterdag tijdens de return in het onderkomen van Aalsmeer uiterst onzeker. En dan moet LIONS het ook nog eens stellen zonder de aan zijn schouder geopereerde Jasper Adams. De Belg Jeroen de Beule en ‘jonkie’ Robin Leunissen zijn de troeven van LIONS op de schutterspositie.

Wervelschijf
“Het is een lastige blessure, iets met een wervelschijf”, probeerde Jauernik afgelopen zaterdag aan Tom van der Wilt van De Limburger uit te leggen. “Hij heeft al licht meegetraind, we moeten kijken of het verantwoord is.”

Ramos is al jaren de belangrijkste kracht in de aanval voor de Zuid-Limburgers. Met zijn snelheid, doelpunten en temperament wist hij ook dit jaar LIONS in de HandbalNL League te helpen. De verliespartij in de finale is pas de eerste van dit kalenderjaar voor de fusieclub.

Luuk Hoiting
Voor doelman van LIONS die gaat stoppen Luuk Hoiting dreunde de nederlaag tegen Aalsmeer nog wel even door. De goalie speelde sterk en wil niets liever dan afscheid nemen met de hoofdprijs. Hoiting: “Met of zonder Ramos, we moeten onze kloten meenemen naar De Bloemhof.”

Foto: FotoReza

Advertentie