Skip to main content

Bij winnend HSG Bensheim/Auerbach duikt landskampioen Kooij opeens op

By 8 februari 2024Buitenland, Duitsland, Voorpagina

Plaats twee in de Bundesliga is voor HSG Bensheim/Auerbach, want gisteravond klopten de rood-gelen thuisploeg Thüringer HC: 26-27. Bij de bezoekers maakte Jill Kooij (27, foto) haar rentree binnen de lijnen.

Advertentie

Na 23-27 ging het niet meer mis voor HSG Bensheim/Auerbach. Een voorsprong bij rust (12-13) wist de nieuwe runner-up in Duitsland eerst met succes uit te bouwen en daarna te verdedigen.

Afgelopen zomer
In het topduel maakte Helen van Beurden veertien stops (35 procent) en kwamen twee landgenoten tot scoren. Linkspoot Sarah Dekker kreeg op vreemde bodem drie streepjes achter haar naam. Jill Kooij was de andere, verrassende, doelpuntenmaker.

De cirkelspeelster stopte afgelopen zomer na het terughalen van de landstitel naar Amsterdam bij VOC. In het tenue van HSG Bensheim/Auerbach is Kooij voor even terug. De oud-speelster van Bundesliga-club Neckarsulm SU maakt het seizoen bij de stuntploeg, waar positiegenoot Dionne Visser geblesseerd is, af.

Kelly Dulfer
Door af te rekenen met TuS Metzingen is koploper SG BBM Bietigheim over de grens nog altijd ongeslagen: 40-25 (19-10). Oranjedame Kelly Dulfer maakte namens de Champions League-club zes uit zes.

Foto: FotoReza

Advertentie