Skip to main content

Bijzondere confrontatie opwarmer tijdens vierlandentoernooi

By 6 oktober 2016Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

In Eindhoven treffen Nederland A en B elkaar om 20:00. Een bijzondere confrontatie tussen het ‘grote’ Oranje en speelsters die op de deur bonzen.

Advertentie

Door een zestal afmeldingen is het Oranje van Helle Thomsen geslonken tot veertien speelsters. Daartussen onder meer Debbie Bont en Lynn Knippenborg, die niet geselecteerd waren voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Door afzeggingen van Yvette Broch én Esther Schop schuift Celine Michielsen door van Nederland B naar het A-team.

Talenten
In Nederland B zullen vanavond heel veel speelsters te zien zijn die in de Duitse competitie actief zijn. Met Inger Smits, Isabelle Jongelen (beide VfL Oldenburg) en Maxime Struijs (Frisch Auf Göppingen) waarborgt de ploeg van Harrie Weerman speelsters die dicht tegen de A-ploeg aanzitten. Talenten als Tessa van Zijl (Quintus), Larrisa Nusser (Dalfsen) en Tamara Haggerty (HSG Bad Wildungen Vipers) maken het team compleet.

De Haze en Bouwer
Waar eerder gemeld werd dat ook Merel Freriks en Ana Pavkovic op het laatste moment zijn toegevoegd aan de B-ploeg, hebben ook Rachel de Haze en Maike Bouwer zich gemeld in Noord-Brabant. De speelsters van bekerwinnaar VOC zijn speler zeventien en achttien voor de eerste opponent van de Oranjedames op het Holland Handball Tournament.

Naast Nederland A en B zijn ook Servië en Roemenië actief op het vierlandentoernooi. Het oefentoernooi staat in teken van het EK in december.

Advertentie