Skip to main content

Blaauw belangrijk in tweede Bundesliga, ook winst Ten Velde en Stavast

Met een scherpe Niko Blaauw (foto) in de opbouwrij heeft VfL Lübeck-Schwartau op het tweede niveau van Duitsland HSG Nordhorn met 32-30 verslagen.

Advertentie

Na 17-15 halverwege bleef de thuisploeg vrijdagavond ook in de tweede helft aan de goede kant van de score. Blaauw maakte de meeste goals voor VfL Lübeck-Schwartau.

Waar de oud-speler van Aalsmeer vaak naar de pass zoekt, scoorde Blaauw met HSG Nordhorn-Lingen op bezoek zeven keer. Door de thuisoverwinning staat VfL Lübeck-Schwartau, waar ook Kaj Geenen onder contract staat, steviger op plaats acht van de tweede Bundesliga.

Ook subtoppers TuS N-Lübbecke en HC Elbflorenz Dresden hebben in deze week gewonnen. Eerstgenoemd team bleef bij TuS Vinnhorst met 24-26 overeind. Oranjeheer Rutger Ten Velde maakte twee uit twee.

Vijf maal vond landgenoot Ivar Stavast het net voor HC Elbflorenz Dresden dat net als TuS N-Lübbecke op 31 punten staat. Bij HSC 2000 Coburg, de aanstaande ploeg van Anel Mahmutefendic, werd het 32-35 HC Elbflorenz Dresden.

Op het tweede niveau van Duitsland is de topper tussen de nummers één en twee naar 1. VfL Potsdam gegaan. Runner-up SG BBM Bietigheim werd met 34-31 verslagen waardoor de titel lonkt voor de samenwerkingspartner van topclub Füchse Berlin. De voorsprong van koploper 1. VfL Potsdam is gegroeid naar zes punten.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie