Skip to main content

Blaauw, Geenen en Ten Velde door in beker

By 20 september 2023Buitenland, Duitsland, Voorpagina

Landgenoten Niko Blaauw (foto), Kaj Geenen en Rutger ten Velde hebben gisteravond de volgende ronde van de Duitse DHB Pokal bereikt.

Advertentie

Op bezoek bij Bergische Panther zegevierde het VfL Lübeck-Schwartau van nieuwelingen Blaauw en Geenen met 22-31. Halverwege was het verschil al vijf tussen de derde en tweede Bundesliga-club (10-15).

Bij zes treffers betrokken
Linkerhoekspeler Geenen, in de zomer overgekomen van BENE-Leagueploeg Bevo, scoorde op de vloer van Bergische Panther vier keer. Blaauw was bij zes treffers van VfL Lübeck-Schwartau betrokken: twee keer als maker, vier maal de aangever.

Ook het TuS N-Lübbecke van Oranjeheer Ten Velde is door. In eigen arena rekenden de rood-zwarten af met competitiegenoot en buur GWD Minden: 28-24 (14-10). Ten Velde kreeg twee streepjes achter zijn naam.

3 oktober
Begin oktober is de derde bekerronde. VfL Lübeck-Schwartau ontvangt SC DHfK Leipzig dat uitkomt op het hoogste niveau van Duitsland. Ook TuS N-Lübbecke kan de borst nat maken, want promovendus HBW Balingen-Weilstetten komt op 3 oktober langs.

Advertentie