Skip to main content

Blijft Jong Oranje of Zwitserland ongeslagen op WK?

De grote vraag van vanmiddag op het WK U20 is: blijft Jong Oranje of Zwitserland ongeslagen?

Advertentie

De aanstaande tegenstanders, de partij is te zien op Viaplay, zijn al zeker van de kwartfinale. De vijfde WK-zege op rij en het ontlopen van de nummer één van hoofdgroep drie staat om 13:30 op het spel.

Net als Nederland heeft Zwitserland in Noord-Macedonië niet verloren. Ook de rood-witten rekenden op het wereldkampioenschap af met Roemenië. Na de 26-27 zege op de groepsgenoot was Zwitserland net als Nederland al geplaatst voor de laatste acht van het WK.

Mia Emmenegger
De opponent van Jong Oranje deed pas drie keer eerder mee aan het wereldkampioenschap voor junioren. Twee jaar geleden in Slovenië eindigde Zwitserland, dat net als Nederland is gestart met een centrale academie voor de grootste talenten van het land, als achtste. Bondscoach Manuel Schnellmann moet het in Skopje doen zonder topper Mia Emmenegger die zich al A-international noemen mag en voor haar entree bij het Noorse Vipers Kristiansand rust krijgt.

Advertentie

Waar Jong Oranje op het EK van 2023 genoegen moet nemen met positie negen, eindigde Zwitserland als zevende. Met Alessia Rinner (Neckarsulm SU) en Sev Albrecht (HV Herzogenbuchsee) heeft de groepsgenoot twee scherpschutters in de selectie, want het duo staat in de top-10 van doelpuntenmakers op dit WK.

Knieklachten bij Maarschalkerweerd
Naria Bucher van landelijke runner-up SPONO Eagles mag zich na vier WK-duels de assistkoningin van het eindtoernooi in Noord-Macedonië noemen. De 19-jarige middenopbouwer gaf al twintig doorslaggevende passes. Alieke van Maurik (foto) staat op tien assists.

Bij het Nederlands team staat Romée Maarschalkerweerd gewoon op het wedstrijdblad. De aanstaande cirkelspeelster van het Deense Horsens kampt met knieklachten en bleef tegen Egypte een uur op de bank. Fenna Muilenburg was in de gewonnen pot met de Afrikanen haar eerste vervanger.

Frankrijk en Zweden
Hoofdgroep één van Nederland en Zwitserland kruist donderdagavond met hoofdgroep drie. Daar gaan Frankrijk en Zweden beiden met vier punten aan de leiding. Om 18:00 vanavond maken zij uit wie eerste eindigt en zo de winnaar van Jong Oranje tegen Zwitserland ontloopt.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie