Skip to main content

Blunder bij Belgen: Danesi niet inzetbaar

Door een administratieve blunder mag Sébastien Danesi (foto) deze interlandweek niet spelen voor groepsgenoot van Oranje België. Dat meldt Sporza.

Advertentie

Opbouwer van Visé Danesi moest gisteren tijdens België – Griekenland op de tribune plaatsnemen. Niet zijn naam, maar die van Benjamin Danesi was op het wedstrijdformulier terechtgekomen.

Teleurgestelde Lettens
Boegbeeld van de Belgen Jef Lettens liet tegenover Sporza doorschemeren enorm te balen van de fout van de bond: “Daar word je moe van als ervaren speler. Ik begin er al mee te lachen. Zo pak je geen vier punten tegen Griekenland. Zo begin je op de 100 meter met 50 meter achterstand.”

“En dan heb ik het nog niet over Sébastien, die ons al veel heeft bijgebracht en op een transfer naar het buitenland aast. Zulke fouten zijn de druppel voor mij. Dat is heel jammer: voor mezelf en voor iedereen die zo veel tijd steekt in de nationale ploeg”, besluit Lettens.

Nul punten
Zonder Danesi ging België er met 24-26 af. Waar Kroatië, Nederland en Griekenland in EK-kwalificatiegroep 5 allen op vier punten staan, staan de Zuiderburen op nul. Zo is plaatsing voor het Europees kampioenschap in 2024 heel ver weg, want ook aankomend weekend is Danesi in Chalkida niet speelgerechtigd.

Lees ook: Dit is de stand van zaken in EK-kwalificatiegroep 5

Foto: FotoReza

Advertentie