Skip to main content

Bocholt deelt enorme dreun uit in eerste finalewedstrijd

In de eerste finalewedstrijd tussen QubiQ Achilles Bocholt en Hubo Initia Hasselt kon een van beide teams meteen een optie nemen op de landstitel. Bocholt en Hasselt waren al het hele seizoen aan elkaar gewaagd; een terechte finale dus. Al was daar in de finale niet veel van te merken: Hasselt was totaal afwezig en kreeg een zware 41-27 nederlaag te verwerken.

Advertentie

Damian Kedziora opende de score, Hasselt kon gelijkmaken via Robyns. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht tot 4-4 na 7 minuten. Daarna was het al Bocholt wat de klok sloeg. De verdediging van Initia zakte ineen en ook in aanval liep het voor geen meter. Bocholt rook haar kans en liep in geen tijd uit tot 13-8 na 20 minuten. Een vuist maken lukte niet meer voor Initia met een nooit geziene 21-14 ruststand in een finale tot gevolg.

Even leek Hasselt terug te komen aan het begin van de tweede helft via Bogaerts en Roelants. Een uitgelaten Damburg zag echter hoe Bartosz en Damian Kedziora het hoofd koel hielden en Hasselt naar de slachtbank leidde. Eindstand: 41-27. Een hele zware dobber voor Initia in de eerste finalewedstrijd. Volgende week staat Initia met de rug tegen de muur in de eigen Alverberg.

QubiQ Achilles Bocholt: Brecht Wertelaers 4, Jordi Cremers 1, Vladimir Tasevski 2, Leon Van Schie 5, Andreas Kittel 3, Roel Valkenborgh 9, Joren Lamers, David Denert 1, Damian Kedziora 9, Miha Pucnik 1, Bartosz Kedziora 6, Marek Mrowiec 1

Hubo Initia Hasselt: Tim Houbrechts 1, Xander Jackers, Simon Ooms, Kai Verhoeven 2, Ruben Roelants 4, Tom Robyns 5, Bram Van der Goten, Bart Köhlen 2, Eligio Pepels, Robbert Bogaerts 11, Mattias Van Criekinge, Andrei Buciuman 1

Tekst: Philippe Willems
Foto: FotoReza

Advertentie

Join the discussion 3 Comments