Bocholt wint generale repetitie van Hasselt

Al voor de laatste wedstrijd van de play-offs waren Bocholt en Hasselt zeker van een plaats in de finale. Ook de volgorde was gekend, waardoor de laatste reguliere play-offwedstrijd niet meer veel om het lijf had. Bocholt won uiteindelijk met 31-27 in de generale repetitie.Inline afbeelding 1

Dat het een wedstrijd met de handrem op zou worden, werd al snel duidelijk. Eens een ploeg een ruime voorsprong nam van drie doelpunten, ontbrak het aan concentratie om die ook daadwerkelijk vast te houden. Beide ploegen scoorden vlot, getuige de 11-12 na 20 minuten. Hasselt duwde nog even door en kon via enkele tegenaanvallen met een 17-19 voorsprong de rust ingaan.

In de tweede helft begon Initia slordiger te spelen. Kreemers kon vervolgens in de 37ste minuut de bordjes terug in evenwicht hangen: 21-21. Lamers nam nadien Bocholt op sleeptouw bij 26-24 na 49 minuten. In een slordige slotfase liep Valkenborgh tegen een derde tijdstraf, en rode kaart, aan. Buciuman bracht de score terug in evenwicht, maar Tasevski en Van Schie zetten Bocholt terug op voorsprong: 29-27. Dan kreeg Vanbrabant een rechtstreekse rode kaart na contact met David Denert. Initia kon geen vuist meer maken, en zag Bocholt nog verder uitlopen tot 31-27.

Volgende zaterdag, 14 mei 2016, staat om 20.15 uur de eerste finalewedstrijd in Bocholt op het programma.

Hubo Initia Hasselt: Jelle Vonckx (d), Brecht Vanbrabant (d), Tim Houbrechts, Simon Ooms 2, Kai Verhoeven 3, Ruben Roelants 3, Tom Robyns 2, Bram Van der Goten, Bart Köhlen 3, Eligio Pepels 4, Robbert Bogaerts 2, Mattias Van Criekinge 4, Andrei Buciuman 4, Jente Haesevoets
Tijdstraffen: 4x

QubiQ Achilles Bocholt: Bjorn Alberts (d), Stef Gijbels (d), Brecht Lamers 2, Bert Haex, Jelle Kreemers 1, Jordi Cremers 3, Vladimir Tasevski 4, Leon Van Schie 7, Roel Valkenborgh 4, Joren Lamers 2, David Denert 4, Miha Pucnik, Bartosz Kedziora 2